Bruidstaarten


Een mooie bruidstaart is een meesterwerk vol traditie. Bij iedere bruiloft hoort ook eigenlijk een bruidstaart. Een overheerlijk kunstwerk dat na het burgerhuwelijk en de eventuele kerkelijke inzegening of aan het einde van het huwelijk diner door de Bruid en Bruidegom samen op traditionele manier wordt aangesneden.

De Bruidstaart
Traditioneel is de taart dus wit, versierd met bloemen van marsepein en andere versieringen, zoals blaadjes en parels van suiker en bovenop een bruidspaar.
 
   
Tegenwoordig kan de bruidstaart volledig aangepast worden aan de wensen van het bruidspaar. Zoals de kleur van de bloemen, kleur van ondergrond van de taart, echte of eetbare bloemen enz. maar wat de keuze ook is de taart ziet er vooral uit "om op te eten". Dit vereist heel veel fantasie en vakmanschap van de banketbakker. Hij kan zich met hart en ziel uitleven in ambachtelijke sierwerk. Maar wat voor elke banketbakker voorop blijft staan is dat alleen het allerlekkerste goed genoeg is. Zowel de taart als de versieringen moeten vers gemaakt worden.
   
Voor de binnenkant van de taart wordt meestal gekozen voor een chipolata vulling. Dat is een laagje creme met stukjes vruchtjes en banketbakkersroom met gehakte bitterkoekjes besprenkeld met marasquin likeur. Maar ook hier wordt met de persoonlijke voorkeur van het bruidspaar rekening gehouden.


Voor meer informatie

Hopelijk hebben wij door middel van deze site u een beetje wegwijs kunnen maken in het zoeken naar en uitzoeken van een bruidstaart. Mocht u nog meer informatie willen hebben dan kunt u ons altijd bellen of mailen. tel: 0522-251482 of amoureus@hetnet.nl


 

Contact

T.B. Amoureus
Zomerdijk (west) 31
7942 JS Meppel
0522 - 25 14 82
amoureus@hetnet.nl »

Volg onsAmoureus

Uw winkelmandje

0 producten / € 0,00
Naar kassa »